Идеи за развитие на бизнеса

Искаме да споделим с Вас няколко идеи за развитие на бизнеса Ви онлайн.

Както написахме в предната ни статия, напълно възможно е да се прави успешен бизнес в смутни времена. Сега ще дадем и няколко идеи за развитие на бизнеса, които конкретно да приложите. Промяната се случва, независимо, дали Вие сте готови за нея или не! Съветваме Ви да се подготвите максимално бързо.

Много краткосрочни спешни мерки ще се превърнат в неизменни черти на бъдещия ни живот. Такова е естеството на спешните ситуации. Те ускоряват историческите процеси. Решения, които в нормално време могат да отнемат години на обсъждане, в такива моменти се вземат за няколко часа.

Ювал Ноа Харари

Безспорно сме изправени пред безпрецедентно предизвикателство, налагащо бърза адаптация към постоянни промени. Но помнете, че всяка трудност е нова възможност! Възможност за нови хоризонти в лицето на онлайн присъствието. Затова и ние сме насреща – готови да окажем подкрепа на всеки успешен бизнес, който иска да разгърне потенциала си онлайн. Може би досега не Ви е било до онлайн магазин или редизайн на настоящия Ви уебсайт, но когато всички ограничават социалните си контакти, онлайн присъствието и търговията идват на помощ.

А ето и идеите за развитие на бизнеса Ви!

Имате заведение

Вложете целите си усилия в доставката на храна. Обновете уебсайта си, качете менюто си онлайн и организирайте доставки по домовете. Обърнете внимание на клиентите си, че спазвате 100% хигиена и се грижите за защитата им. В същото време, можете да вложите усилията на свободния персонал в ремонтни и подобрителни дейности на салона.

Продавате дрехи, обувки, аксесоари, парфюми и стоки за дома.

В момента онлайн е най-подходящото място за Вашите продукти. Дори магазинът Ви да не е преустановил работата си, може да продадете стоката си онлайн. В момента потребителите възприемат покупката на стоки онлайн за по-безопасна и това ще е така ощр дълго време!

Предлагате услуги за почистване и/или химическо чистене

Вероятно сте претрупани от работа. Оптимизирайте процесите си така, че да сте по-ефективни. Добавете към услугите си доставка до дома на почистените тъкани.

Вие сте инструктор/коуч (за спорт, храненне и здраве или бизнес)

Преподавайте на този етап дистанционно – споделяйте клипчета, пишете статии, направете онлайн програми (платени или безплатни), напишете онлайн книга и я рекламирайте с имейл маркетинг или други похвати. По този начин ще се съобразите с притесненията и страховете на клиентите си без да преустановявате дейността си. Те ще Ви се отблагодарят – гаранция! Пренесете бизнеса си изцяло онлайн и работете дистанционно. Направете „Предизвикателства“ и включете колкото се може повече хора в тях.

Вие сте организатор на събития, сбирки и срещи.

Вашият бизнес пострада изключително много. Изнесете се изцяло в дигиталното пространство и привлечете общността, която обича подобни мероприятия. Организирайте уебинари, видеа, онлайн срещи и ги направете интерактивни. Ако работите с деца и аниматори, помислете за онлайн алтернативи, които да задържат интереса на малки и големи, отдадени на обучения и забавления. Можете да създавате видео съдържание, уроци и занимания за деца и възрастни у дома. Например уроци по физика от типа „направи си сам“ и още какво ли не. Не Ви е нужен голям ресурс и допълнителна инвестиция. Може да сниматес телефона си, а платформите, в които да качвате видеата са много. Съберете ги на едно място в своя собствен нов сайт.

Консултирате или преподавате

Правете го изцяло онлайн – използвайте формата за контакт на Вашия сайт за записване и провеждайте консултациите изцяло в Интернет. От бизнес консултации, юридически въпроси, счетоводни услуги, та чак до частни уроци. Вие спокойно можете да поддържате бизнеса си в дигиталното пространство, дори можете да го развиете и подобрите.

Най-успешни в момента са тези идеи за развитие на бизнеса, които помагат на хората! Това е прекрасна възможност за Вас да създадете нещо, от което цялото общество се нуждае. Нещо ново, полезно, креативно и иновативно. За да се адаптираме всички към настоящата обстановка и да си помагаме. Ние сме едно общество, а не хаотична група индивиди. Нека не го забравяме и си помгаме винаги!

Ако все още нямате собствен уебсайт, то вече със сигурност Ви трябва! На разположение сме, ако имате нужда от помощ при разработването и поддръжката му. След това ще Ви подкрепяме и с правилните онлайн реклама и развитие, така че да реализирате идеите си за развитие на бизнеса онлайн бързо и успешно!

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем. Можете да ни пишете от формата по-долу, или да разгледате проектите, които сме реализирали скоро и мненията на клиентите ни за нас.

 

    * Задължителни полета