Успешен бизнес в смутни времена

Как да развивате успешен бизнес в екстремна и неясна ситуация?

Или казано по друг начин, как да се справите с CoVid-19 последствията върху бизнеса си?

Както и друг път, в тази публикация ще обобщим наблюденията, които имаме върху нашите клиенти, обхващащи всички сфери на бизнеса в България. Някои от тях се справят отлично, други не толкова добре. Ние помагаме на всички и се стремим да подобрим ситуацията за всеки един от тях. Сега ще се опитаме да помогнем и на Вас, които четете тази публикация.

Нека обобщим…

Правилно Неправилно
Бъдете проактивни. Не чакайте да видите как ще действат другите, а пробвайте нови неща! Дори и да сгрешите е по-добре, отколкото да сте пасивни. Стойте и чакайте да видите как ще реагира пазарът и конкуренцията.
Съобразете се със страха на хората. Игнорирайте страха на хората и залагайте на личните срещи и посещения при клиенти.
Съобразявайте се със служителите си и личните им притеснения. Ще видите, че те са склонни да Ви дадат повече, ако ги уважавате и зачитате. А и Home office концепцията е нещо много продуктивно. Викайте служителите си в офиса всеки ден.
Подсилете онлайн представянето си. Изградете успешен онлайн бизнес. Заложете само на физическия успешен бизнес.
Покажете на клиентите си какво предприемате за тяхното здраве, доброденствие и успех. Особено за хигиената, ако предлагате продукти с доставка! Правете се, че нищо не се е случило.
Ситуацията е безпрецедентна. Мислете „Out of the box“. Търсете свои стари схеми на действие, които да приложите.

 

Силно се надяваме, че проблемите ще отшумят бързо и да нямаме шанса да допълваме таблицата по-горе с нови идеи!

Какво се случва с българския успешен бизнес?

Безспорно сме изправени пред безпрецедентно предизвикателство, налагащо бърза адаптация към постоянни промени. Но помнете, че всяка трудност е нова възможност! Възможност за нови хоризонти в лицето на онлайн присъствието. Затова и ние сме насреща – готови да окажем подкрепа на всеки успешен бизнес, който иска да разгърне потенциала си онлайн.

Прехвърлете бизнеса си онлайн

През последните десетилетия човечеството създаде една паралелна реалност, която наричаме „дигитално пространство“. То ни дава възможност да пренесем част от функциите на бизнеса си онлайн. Може би досега не Ви е било до онлайн магазини, но когато всички ограничават социалните си контакти, онлайн присъствието и търговията идват на помощ.

Знаем, че има много представители на българския успешен бизнес, които досега поради някаква причина са отлагали позиционирането си онлайн. Други са изправени пред предизвикателството да адаптират бизнеса си така, че да продължат да предлагат своите услуги и продукти на клиентите си, но вече онлайн. Тук няма място за паника, просто трябва да действате!

Ако нямате собствен уебсайт, то вече трябва да имате! А как да изберете правилното домейн име за Вашия уебсайт, можете да разгледате в тази статия. На разположение сме, ако имате нужда от помощ при избора на име. Това е много отговорен процес, който не бива да пренебрегвате! Междувременно, можете да проверите за свободни имена от инструмента ни за проверка на свободен домейн.

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем. Можете да ни пишете от формата по-долу, или да разгледате проектите, които сме реализирали скоро и мненията на клиентите ни за нас.

    * Задължителни полета