Работи ли прочутият имейл маркетинг?

Имейл маркетинг = мейл маркетинг = e-mail marketing

Добре, разбрахме от какво е преведен, но работи ли? Както винаги, залагаме на 100% честен отговор и той е „Да! Работи, но…„. Имейл маркетинг е вид директен маркетинг, който работи прекрасно, но ако знаете какво правите и как го правите.

Винаги можете да се обърнете към нас за съвет и мнение, но по-долу ще Ви дадем няколко насоки, с които сами да се ориентирате кога и защо работи имейл маркетинга:

Имейл маркетингът дава високи резултати на ниска цена

Факт. В момента, той е много масово използван, точно по тази причина. Себестойността на един доведен клиент е много ниска. Усилието също.

Внимание! Имейл маркетингът не е СПАМ! Може да е, но само, ако не знаете какво и как правите. Разгледайте статията ни Защо писмата ми влизат в СПАМ, в която сме обяснили принципите на работа на СПАМ отчитането.

Според статистика на HubSpot за 2019, 99% от потребителите проверяват имейлите си всеки ден. Дори някои от тях да Ви приемат като СПАМ, със сигурност ще има много заинтересували се от Вас. Но това ще стане, само ако…

Давате стойност в писмото си

Ако писмото Ви не дава никаква стоойност и не е от полза за потребителите Ви, защо да го отварят? Помислете от какво имат нужда и им го дайте! Ако не им го дадете, за вас имейл маркетингът няма да работи! Ако е сезонът за смяна на гуми и дадете 5% отстъпка, а конкуренцията дава 20%, по-добре не си губете времето. Ето някои идеи за стойност, която можете да дадете:

 • Електронна книга или друго безплатно съдържание
 • Промоция/отстъпка
 • Подарък
 • Игра с награда
 • Благотворителен жест
 • И много други

От имейл маркетинг могат да се възползват всички бизнеси

Изключително универсален! В практиката си сме тествали с различни бизнес сектори и се броят на пръсти тези, при които резултатите не са добри!

Задържа интереса към Вас

Може би сте чували за правилото 3-37-60? Ако 100 човека влязат в сайта Ви:

 • 3 души ще са готови за покупка и ще имат реален интерес към предлаганото от Вас
 • 37 души ще имат интерес, но още няма да са узрели за покупка
 • 60 души няма да имат интерес и не са готови за покупка

Повечето маркетинг стратегии работят за първите трима души, докато имейл маркетинг кампаниите се целят във втората група от 37 души. С периодично напомняне (без натрапване), тези 37 души ще Ви запомнят. Когато са готови и „узреят“ за покупка, ще знаят към кого да се обърнат.

Имейл маркетингът се представя по-добре от социалните мрежи при директен контакт

Според проучване на Marketing Sherpa 72% от потребителите предпочитат да получават рекламни съобщения на имейла си. Само 17% предпочитат това да става в социалните мрежи.

Други проучвания на The Manifest и Constant Contact пък показват, че:

 • Средно 90% от всички изпратени писма в глобален мащаб достигат до правилната електронна поща, докато само 2% от последователите Ви във Facebook ще видят органично Вашата публикация.
 • Потребителите са 2 пъти по-склонни да Ви дадат имейла си за полезно съдържание или промоционални оферти, отколкото да си взаимодействат с Вас в социалните мрежи.

Имейл маркетингът се комбинира отлично с други рекламни стратегии

Вече почти всеки има имейл и го проверява често. Затова можете да комбинирате този вид маркетинг с други подходи като бъндъл промоции, различни видове отстъпки, Facebook маркетинг, вирален (вирусен) маркетинг и др.

С имейл маркетинг можете да разпространявате и полезните публикации от Вашия блог.

Готови ли сте да пробвате? Заслужава си! В момента, имейл маркетинг кампаниите са един от най-работещите инструменти за привличане на нови клиенти в България!

Освен тези причини да се доверите на мейлите, възможно е във Вашия случай да има и други, за които не подозирате. Работили сме с всякакви бизнеси, ще се радваме да Ви запознаем със скритите възможности за Вас! Доверете ни се!

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем. Можете да ни пишете от формата по-долу, или да разгледате проектите, които сме реализирали скоро и мненията на клиентите ни за нас.

 

  * Задължителни полета