Продайте риска от върнати и непотърсени поръчки

Имате онлайн магазин? А често ли Ви връщат поръчки? Какъв процент са непотърсените поръчки?

Надяваме се, че отговорите на тези въпроси са положителни за Вас. Дори да не са, не се тревожете! В статията по-долу ще Ви споделим един метод, с който да „продадете“ рискът от върнати и непотърсени поръчки.

Всъщност, какви рискове стоят пред Вас, като собственик на магазин непосредствено след продажбата?

  1. Недоволен клиент, развалящ имиджа на марката Ви
  2. Повреда/дефектна стока (включително проблем при транспортирането)
  3. Върната поръчка
  4. Непотърсена поръчка

Първите два риска се покриват основно от качеството на стоките/услугите, които предлагате, опаковането и от отношението към клиента. Съветваме Ви да сте винаги на ниво в предпродажбеното и следпродажбеното обслужване. Очаровайте клиентите с приятелско отношение, а защо не и с някой подарък! Особено тези, които са си купили не един продукт, а са се възползвали от пакет услуги или бъндъл промоция.

Сега да поговорим за върнатите и непотърсени поръчки

Чували сме какви ли не оправдания, от рода на „клиентите са несериозни“, а и някои доста по-груби. Но дори това да е вярно, Ваша е отговорността да се адаптирате към средата и да продавате така, че да ангажирате клиентите.

След като не можете да сте сигурни дали няма да попаднете на „несериозен“ клиент, направете така, че неговата „несериозност“ да навреди на него, а не на Вас! Продайте му риска! А как да стане това? Много е просто…

Дайте отстъпка при плащане с кредитна/дебитна карта!

Вие се лишавате от част от печалбата си за даден продукт, но си гарантирате авансово плащане. След като клиентът е платил, мислите ли, че няма да потърси поръчката си? А, ако реши да я върне, вие ще удържите двойния транспорт преди да му върнете парите (refund).

Повярвайте, предплатени поръчки не се връщат без причина или от причината „размислих“! Тоест няма да загубите нищо! Рискът е сведен до минимум. И това ви е струвало само една отстъпка, която давате при избран метод на плащане „с карта“. Но е важно тази отстъпка да се начислява САМО при плащане с карта!

За да реализирате плащане с карта, съветваме Ви да използвате VPOS от myPOS. Бързо, удобно и лесно решение за картови разплащания в уебсайта Ви!

Ако позволите да ги цитираме, заставайки за техните думи:

myPOS предоставя иновативни и достъпни платежни решения, които изцяло променят начина, по който бизнесите приемат картови плащания през различни канали – на място, онлайн и в движение.

Нашата мисия е да дадем възможност на всеки бизнес да се възползва от предимствата на новите технологии и иновативните платежни решения и да се справи с предизвикателствата, откривайки нови пътища към успеха.

Съчетавайки най-модерните технологии с въображението и опита на нашия екип, ние създаваме нова бизнес реалност, в която плащанията се основават на иновативност, свобода, гъвкавост и възможности за растеж. Всеки бизнес, независимо от дейността и мащаба си, може да стане част от нея.

Източник: myPOS

Запомнихте ли? Отстъпка при плащане с карта!

Внимавайте! Неудобните или недостатъчни методи за разплащане често са една от причините за ниски продажби и липса на поръчки в онлайн магазина Ви! Не ги пренебрегвайте. Вече съвсем не е достатъчно да предлагате наложен платеж. Организирайте картово разплащане и във Вашия онлайн магазин.

И един бонус съвет за по-малко непотърсени и върнати поръчки!

Винаги потвърждавайте поръчките по телефона! Дори когато са платени авансово! Един разговор за потвърждение с човека отсреща може да изчисти много проблеми като неточни адреси, грешно или неподходящо поръчани продукти и др.

Потърсете ни, ако желаете и Вашият онлайн магазин да разполага с разплащане с кредитни карти. На разположение сме, ако желаете да Ви помогнем за повече онлайн продажби. Преди да го направим, ще анализираме в детайли целите и дейността на уебсайта (ако не сте наш клиент).

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем. Можете да ни пишете от формата по-долу, или да разгледате проектите, които сме реализирали скоро и мненията на клиентите ни за нас.

 

    * Задължителни полета