Редизайн на уебсайт - колко често?

Редизайн на уебсайт трябва да се прави достатъчно често и наследствено!

Да, уебсайтът Ви не трябва да застива като картина и да не се променя във времето. От друга страна, не трябва и да се променя постоянно, обърквайки редовните Ви клиенти. Отново истината е в баланса, който трябва да поддържате. Баланс между застоя и прекалената динамика.

Независимо дали сте утвърдена фирма или току що започващ стартъп, трябва да покажете на клиентите си, че сте динамични, но не прекалено. Нито застоят, нито прекалената динамика ще се харесат от партньорите Ви. Бъдете балансирани при честотата, с която правите редизайн на уебсайта си.

Какво означава да се прави редизайн на уебсайт достатъчно често?

Трудно е да се отговори еднозначно, защото честотата зависи от много фактори. При бизнеси, свързани с по-млада аудитория и повече динамика, редизайн трябва да се прави по-често. Ако не го правите, рискувате да сте скучни, дори да изглеждате зле в очите на потребителите си.

Съответно, при по-тромавите бизнес структури, с повече тежест, както и тези с по-възрастна аудитория, не трябва да прекалява и постоянно да променяте дизайна на уебсайта си. Това може да доведе до объркване и изнервеност потребителите.

Ако можем да обобощим, средно на около 2 години трябва да се прави редизайн на уебсайт. Но пак повтаряме, тази обобщена цифра може да не важи точно за Вашия бизнес. Не гледайте на нея като норма! В никакъв случай! Тя е просто обобщение.

Има и друг фактор, влияещ на това, колко често да правите редизайн на сайта си. Това е модата 🙂 Да, точно така! В уеб дизайна има мода, както при дрехите, автоиндустрията… всъщност в почти всеки сектор от бизнеса и човешките отношения. В нашия бранш имаше мода на 3D ефектните бутони, мода на забавните javascript ефекти и какво ли още не. Ние следим и се опитваме да изпреварваме тази мода, затова винаги можете да се допитате до нас за съвет.

Какво означава да се прави редизайн на уебсайт наследствено?

Неследствеността при редизайна означава, че новата версия на уебсайта Ви трябва да резонира със старата. Новата визия трябва да е еволюция на стария дизайн. Да добавя нови функционалности, да е по-интерактивна и интуитивна, но да остава свързана с фирмените Ви цветове, лого и атрибути. Няма проблем да следвате модата и тенденциите в уеб дизайна, но не трябва да забравяте, че Вашата същност е най-важното.

Уникалността на фирмата Ви трябва да е подчертана във всяка версия на уебсайта Ви. В общия случай, дори не трябва да бягате от цветовата гама на предишната версия на уеб дизайна.

Може да не харесвате Pepsi, подсладена и в никакъв случай не полезна напитка, но ще дадем нейното лого като добър пример за еволюция с наследственост. В началото на петдесетте година на миналия век, Pepsi променя рязко посоката от приликата на Coca Cola в логото си, към собствен стил. След това логото еволюира, но запазва цветовете и стила си до ден днешен.

Затова сега го разпознаваме толкова лесно. Дори ни е трудно да си представим надписа „Pepsi“, без той да е в добре познатите цветове – червено, синьо и бяло. В графиката* по-долу се вижда въпросната наследственост. Както знаете, една картина говори повече от хиляда думи 🙂

редизайн на уебсайт - пример за еволюция на лого

Не се колебайте!

Доверете ни се! Ние ще Ви помогнем и ще преработим и поддържаме уебсайта Ви така, че да получите максимален ефект за бизнеса си. Ще се грижим за актуален, красив и винаги релевантен дизайн на уебсайта Ви. Свържете се с нас, за да ускорим бизнеса Ви със силата на един перфектен, стилен и добре работещ уебсайт.

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем. Можете да ни пишете от формата по-долу, или да разгледате проектите, които сме реализирали скоро и мненията на клиентите ни за нас.

 

    * Задължителни полета


     

    * Логата са използвани само за илюстративни цели. Те, както и свързаните с тях запазени марки са изцяло собственост на притежателите на марката. Източник на графиката: Andrew Szabo.