3D модел или обикновени снимки в онлайн магазина

Защо 3D моделирането навлиза в онлайн магазините и какви ползи ще Ви донесе?

3D модел – една технология, на която до скоро се гледаше като авангардна (от гледна точка на онлайн магазините) вече измества класическата фотография в много случаи. Става дума за 3D моделираните изображения в продуктовите страници.

Какво всъщност е 3D модел?

Според Wikipedia.org, 3D моделите са…

3D компютърната графика (за разлика от 2D компютърна графика) е графика, която използва триизмерно представяне на геометрични данни (най-често декартови), които могат да се обработват с помощта на компютърна програма. Обработката на тези данни включва извършване на различни изчисления и рендериране на двумерни изображения. Такива образи могат да бъдат съхранявани за да се гледат по-късно или показват в реално време.

Но нека разгледаме от гледна точка на онлайн магазина. Всъщност 3D моделирането представлява генериране на изкуствени изображения (дигитални рисунки), които са идентични с предлаганите в магазина продукти. Тези изчистени визии на продуктите ги показват максимално ясно, извън всякаква среда или контекст. Дизайнерите изработват това, което продавате в идеалното му състояние.

Какво ни дава 3D?

Изображенията са перфектни, чисти, показват продукта от желания ъгъл (включително в анимация). Няма драскотини, няма светлосенки, мръсни ръбчета и други, които да намаляват продажбите в сайта Ви. Всъщност всички недостатъци, нееднородности и несъвършенства на продукта не съществуват в 3D моделите. За тях не е необходимо да закупувате скъп фотоапарат, фотографска палатка или да наемате професионален фотограф. Едно и също изображение може да бъде модифицирано с лекота – цвят, текстура, околна среда и др.

3D моделирани продуктови изображения в онлайн магазина3D моделирани продуктови изображения в онлайн магазина3D моделирани продуктови изображения в онлайн магазина

Ето няколко примера. Перфектни са нали!?!

Кога е подходящо да използваме 3D модели в онлайн магазин?

  • Когато имате един продукт в много разновидности. Например при запалка, която се предлага във стотици цветове и текстури. Вместо да давате хиляди и да губите време в професионални снимки за всяка една от запалките, поръчвате 3D модел на запалката, на който се добавят вариациите.
  • Когато продуктът, който искате да продавате е в продажба, преди да е изработен. Например книга, издаването на която искате да финансирате с предварителни продажби.
  • Когато искате да покажете продукта в различни комбинации и обкръжения. В 3D модела няма сенки на съседните обекти, няма размазване и дефекти. Осветеността се променя много лесно. Различни 3D модели се комбинират много добре, за да покажат бъндъл промоция.
  • Във всички други случаи, в които искате изображение, което лесно се манипулира и изглежда безкомпромисно добре!

OK, а цената?

Това е най-голямото предимство на 3D моделираните изображения. Тя спадна достатъчно, за да е съизмерима с професионалната фотография. От друга страна, цената на фотографията продължава да расте. Оказва се, че в много случаи, вече е по-изгодно да изработите 3D модел на продуктите си, отколкото да ги заснемете. Разбира се, винаги трябва да се направи анализ и бюджетиране преди да се пристъпи към действие! Искате ли да го направим за Вас?

Ако имате въпроси и не можете да се ориентирате дали 3D моделирането е за Вас, ще се радваме да Ви помогнем. Можете да ни пишете от формата по-долу, или да разгледате проектите, които сме реализирали скоро и мненията на клиентите ни за нас. Обадете ни се, за да Ви консултираме!

 

    * Задължителни полета