Трябва ли ми блог?

Нямате представа колко често получаваме този въпрос: Трябва ли ми блог?

Отговорът обаче не е еднозначен и не е много лесен, както винаги 🙂

Блогът има убеждаваща функция. Той ще предостави знанието и опита, от които Вашите потребители се нуждаят, за да предприемат дадено действие. Може да не наричате блогът си с това име, а „новини“, „актуално“, „полезно“ и др. Но смисълът във всички случаи е един и същ: Чрез публикациите в блога имате възможност да споделите ценна информация от сферата на Вашия бизнес.

Освен това можете да превърнете страницата в своеобразна трибуна, от която да заявите позицията си по определени казуси или да отговорите в детайли на най-честите клиентски запитвания. Така самите Вие ще си спестите време. Ето пример за няколко такива статии, които помагат на Вас, нашите клиенти и ни спестяват страшно много време в обяснения:

Колкото повече качествено съдържание успявате да генерирате, толкова повече подобрявате шансовете за популяризация на бранда си и превръщате доверието на клиентите си в желаната за Вас константа. Честото качване на съдържание индикира на аудиторията до каква степен сайтът Ви е „жив“ и се развива. Освен това сте много полезни за своите клиенти!

Дали обаче Ви трябва блог?

Отговорът на въпроса „Трябва ли ми блог?“ зависи много силно от отговора на въпроса „Имам ли ресурсите да поддържам блог?“.

Ако в екипа си имате ноу-хау и свободно време за писане, то блогът е задължителен за Вас! Ако обаче имате блог с една публикация, която гласи „Имаме блог“, то по-добре да нямате 🙂

За да има смисъл от блога, той трябва да е жив и пълен с полезна информация! Ако можете да го постигнете, то Да! Трябва Ви блог! Ако не, ще си загубите времето.

Блогът работи за Вашите клиенти, само ако им е полезен!

Ако можете и искате да им дадете полезна информация, то съветваме Ви да си направите блог още сега. Това е най-бързият начин да предоставите въпросната информация.

Какво всъщност Ви казахме… обърнахме въпроса „Трябва ли ми блог?“ във въпроса „Мога ли да поддържам блог?“. Да, така мислим ние! Ако можете да го поддържате – трябва Ви! Ако не можете – не Ви трябва 🙂 Разбира се, поддръжката на блога може да се изнесе към външна фирма, която знае какво и как прави. За това сме Ви на разположение!

Надяваме се, че сме Ви помогнали поне малко да се ориентирате дали имате нужда от блог. Разбира се, отговорът е във Вас! На Ваше разположение сме, ако желаете да помогнем конкретно за Вашия нов блог!

Ако имате въпроси, пишете ни от какво имате нужда във формата за контакт по-долу.

    * Задължителни полета