Имам нов уебсайт - сега какво?

Създаването на нов уебсайт е само началото на едно приключение!

Уебсайтът си има жизнен цикъл, начало и край, както всичко в природата и нашия свят. Но какво, ако току що сте стартирали новия си уебсайт? Сега какво? Сега накъде?

В тази статия ще Ви дадем някои насоки във връзка с това, което Ви предстои и това, което не трябва да пропускате!

Популяризиране на уебсайта

За да има и други освен Вас, които знаят за уебсайта Ви, трябва да го популяризирате. Това става по много начини, като най-общо са скъпи/бързи или евтини/бавни 🙂

 • Онлайн реклама – безспорно най-известния и „лесен“ начин. Проблемът тук е, че ако не знаете какво правите, можете да инвестирате повече средства от необходимото, получавайки много по-малък ефект от желаното за Вашия нов уебсайт. Тук можем да помогнем, като подобрим ефективността на рекламата Ви!
 • Споделяне с приятели – безспорно ефективен метод. Виждали сме сайтове, които се „изстрелват“ само, защото собственикът им е доста „общителен“ в социалните мрежи. И не говорим за някой инфлуенсер, а за нормални хора от бизнеса!
 • Подпис в мейла – дребен жест към новия Ви уебсайт, но изключително важен. Вижда се от всички, с които си пишете.
 • QR код, визитки и хартиени материали… и каквото още се сетите, на което можете да изпишете сайта си 🙂
 • Пълно индексиране в търсещите машини – задължително, но това е наша работа и можете спокойно „да не го мислите“.

Сигурност на уебсайта

 • Трудни пароли, които променяте често… звучи елементарно, но много хора не го практикуват. Когато предадем сайт/мейли на наш клиент, винаги съветваме да се сменят ВЕДНАГА паролите със сложни, които ние не знаем. Уви, имаме случаи на „нашите“ пароли, стоящи с години. Затова се стремим да ги правим максимално сложни и да ги изпращаме по защитен канал.
 • Защита от СПАМ, TLS/SSL защита, надеждни контактни форми и други, за които няма да влизаме в детайли, защот се грижим за тях и няма нужда да правите нещо допълнително.

Развитие на един нов уебсайт

 • Онлайн магазин – дори и НПО-тата продават вече, нали 🙂 А защо не онлайн! Преди правихме онлайн магазини сравнително рядко, сега почти всеки сайт, който стартираме има онлайн магазин.
 • Версии на други езици – ако планирате разширяване на бизнеса си навън, задължително трябва да имате поне английска версия на уебсайта. А има страни, при които английската версия няма да Ви помогне много. Бизнес средата в Германия и Франция например е наследила обществения шовинизъм и не гледа сериозно на сайтове, които не говорят на „техния“ език. Ако мислите наистина дългосрочно, препоръчваме Ви да разгледате и вариант с езикови версии на различни поддомени. Немска на .de, италианска на .it и пр.
 • ERP система – каквото и да прави уебсайтът Ви в момента, той може много повече! Гарантирано! Една онлайн ERP система разширява възможностите му на практика без ограничение. Ще поставим под този знаменател всички бизнес системи, които се сетите, не само ERP. Складово управление, фактуриране, HR, Customer Care и пр. Тук наистина няма ограничения!
 • Онлайн плащания – след като продавате, помислете как най-лесно ще получавате плащанията си. Като най-удобен и бърз метод за момента препоръчваме плащанията с карти. Партньорството ни с MyPOS ни дава възможност да Ви предложим редица варианти за онлайн плащане: автоматично плащане, VPOS, Плащане с линк, Плащане с QR код и много други!

Тази статия, далеч не е изчерпателна! Ако можеше всичко, което предстои пред новия Ви уебсайт да се напише в една статия, би било прекалено лесно. Затова ние ще сме до Вас в целия жизнен цикъл на уебсайта Ви, Ще Ви съдействаме с всичко, което знаем и умеем! Следете блога ни за други полезни съвети!

Надяваме се, че споделяйки тази информация, сме Ви полезни! Можете да разгледате и уеб инструменти, които разработихме с мисълта как да помогнем на онлайн потребителите.

Ако все още нямате уебсайт, доверете ни се и ние ще го създадем с лекота и вдъхновение.

Ако имате каквито и да е други въпроси, с удоволствие ще Ви помогнем. Можете да ни пишете от формата по-долу, или да разгледате проектите, които сме реализирали скоро и мненията на клиентите ни за нас.

 

  * Задължителни полета