Безплатен QR код генератор

Този QR код генератор предоставяме за напълно свободно ползване.

Искате ли да представяте бизнеса си по атрактивен начин? Да имате бърз и лесен за зареждане линк към корпоративния си уебсайт навсякъде? На всички визитки, флаери, брошури и рекламни материали? Ако да, то QR кодовете са Вашето решение. С този QR код генератор можете много лесно да създадете код, който е линк към фирмения Ви уебсайт. Разбира се, освен за фирмени уебсайтове, той работи за всякакви лични сайтове, блогове, целеви страници, дори странции във Facebook.

 


 

 


 

Какво всъщност означават QR код и QR код генератор?

Както често правим, нека се допитаме до Уикипедия…

QR код (съкращение от Quick Response Code) е специфичен матричен баркод (още наречен двумерен баркод), разпознаваем от специални QR четци за баркодове или камери на мобилни телефони. Баркодът се състои от черни модули, подредени в квадратен шаблон върху бял фон. Информацията в него може да бъде текстова, URL или друга.

Първоначално е създаден от подразделението на Toyota, Denso Wave Incorporated, през 1994 и е един от най-популярните двумерни баркодове.

QR е съкращение за Quick Response (Бърза Реакция), тъй като създателите му са възнамерявали съдържанието му да може да бъде декодирано с висока скорост. Технологията е получила широко разпространение в Япония и Южна Корея. С навлизането на смартфони с камери, QR-кодовете започват да бъдат широко използвани и в Европа, и в Америка. Популярните модели смартфони съдържат приложения-четци за тези кодове. Често фирми ги използват като лесен начин да отведат потребителите си на определен Интернет адрес.

Думите „QR code“ са регистрирана търговска марка на Denso Wave Incorporated, но това не се отнася за самия генериран код.

Наистина ли е толкова лесно?

Да, толкова лесно е да създадете QR код с генератора ни за името на сайта си. А как да изберете правилното домейн име за Вашия уебсайт, можете да разгледате в тази статия. На разположение сме, ако имате нужда от помощ при избора на име. Това е много отговорен процес, който не бива да пренебрегвате! Междувременно, можете да проверите за свободни имена от инструмента ни за проверка на свободен домейн.

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем. Можете да ни пишете от формата по-долу, или да разгледате проектите, които сме реализирали скоро и мненията на клиентите ни за нас.

 

    * Задължителни полета