Бекъп на уебсайт - 5 причини да го правите

Бекъп на уебсайт трябва да се прави постоянно!

Точка. Всеки опит да избягате от това правило може да Ви доведе много неприятности. Това сме се убедили нееднократно през годините работа. Всички сайтове, за които се грижим и поддържаме биват ежедневно архивирани.

Имаме обаче много клиенти, които преди да дийдат при нас са загубили цялото или частично съдържание в уебсайта си, защото не са го архивирали навреме.

Ако си мислите, че това не се отнася до Вас, разгледайте петте най-често срещани причини, поради които се налага възстановяване на уебсайт от стар бекъп… и може да размислите.

Причина 1: Зловредно деяние

Никой не е напълно защитен от хакерски атаки. Ако използвате лесна парола за имейл адреса си или администраторския панел, уебсайтът Ви не е актуализиран или хостинг компанита, с която работите не предлага защита от DDOS и други атаки, то Вие сте под постоянен риск от загуба на ценна информация. Затова се налага постоянно да се прави бекъп на уебсайт. Имайки на разположение актуален архив или бекъп, винаги можете да възстановите изгубената информация. Разбира се, след като сте защитили надеждно уебсайта си!

Причина 2: Проблем с хостинг инфраструктурата

Хостинг услугите в България са на изключително добро ниво. Въпреки това, винаги е възможно да се случи срив в компанията, с която работите и да загубите съдържание, на което разчитате.

Причина 3: Повечето информация в уебсайта не присъства никъде другаде

За съжаление е така. Когато правите уебсайта си, Вие събирате ценна информация от всички налични ресурси. След известно време забравяте откъде сте я взели, защото я има в сайта. След още време, забравяте, че дори Вие сте набавили тази информация. Този процес се повтаря с Вас и колегите Ви и се стига до там, че много от информацията в сайта остава трудна за възстановяване.

Причина 4: Пак оплесках нещо.

Когато качвате нова информация в сайта си, често се случва да я качите не там, където трябва. Случва се и да изтриете нещо, което не е трябвало нали? Тогава започват главоболия и опити да възстановите нещата по памет. Не е необходимо! Просто използвайте информацията от предварително направен бекъп на уебсайта.

Причина 5: За да спите спокойно.

Дори веднъж да сте попадали в ситуация като изброените по-горе, знаете какъв стрес е бързото и пълно възстановяване на уебсайта Ви. Не си го причинявайте. Приемете правенето на бекъп на уебсайт  е точно като застраховката при автомобилите. Всички се надяваме никога да не я използваме, а винаги я правим! По законите на Мърфи, всеки сериозен срив в даден уебсайт се случва късно през нощта, петък вечер, по празници или през уикенда!

Надяваме се, че сме Ви убедили колко важно е своевременното правене на бекъп на уебсайт! Все пак е по-добре да Ви убеди една кратка статия, отколкото някой реален срив, нали 🙂

Не се колебайте!

Доверете ни се! Ние ще Ви помогнем и ще поддържаме уебсайта Ви с актуален бекъп, прекрасен дизайн и отлично съдържание, които да дадат максимален ефект. Свържете се с нас, за да ускорим бизнеса Ви със силата на един перфектен, стилен и добре работещ уебсайт.

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем. Можете да ни пишете от формата по-долу, или да разгледате проектите, които сме реализирали скоро и мненията на клиентите ни за нас.

    * Задължителни полета