Обновяване на уебсайт на Wordpress - за и против

Обновяване на уебсайт на WordPress – как, кога, защо и дали изобщо?

Темата „обновяване на уебсайт“ е силно дискутирана и обсъждана, свързана пряко с поддръжката на Вашия уебсайт. По-разпространеното мнение е, че всяко излязло обновяване (update/ъпдейт) трябва веднага да се инсталира. Нещата обаче не винаги са така еднозначни. Понякога цялостните и необмислени ъпдейти на уебсайта могат да доведат до грешки, неактивни функционалности, дори прекъсвания в цялостната работа на уебсайта.

Освен това, много често в основните версии на WordPress има бъгове, които се изчистват в последващите ги подверсии.

Затова е толкова трудно да се даде универсален отговор кога и какво точно трябва да се обнови, без да се влезе в дълбочина в конкретния проект.

Нека разгледаме най-еднозначните и сравнително лесни за обобщаване за и против:

За обновяване на уебсайт на WordPress

  • Получавате най-новите, изчистени от грешки теми, приложения и WordPress версии.
  • Вашият уебсайт е винаги с максимално защитената версия за момента.
  • Google познава, че сте актуализирали уебсайта и приложенията си и Ви индексира по-нагоре.

Против обновяване на уебсайт на WordPress

  • Ако някое приложение или тема са преработени, те ще спрат да работят коректно след обновяването.
  • Винаги съществува риск от счупване уебсайта по време на обновяването.
  • Уебсайтът ще е неработещ за няколко секунди (до минута). За някои уебсайтове и бизнеси това е прекалено много.

Изводите са, че трябва да познавате уебсайта си на ниво код, за да можете да вземете решение какво, как и кога да обновите. Затова Ви препоръчваме да се доверите на професионалната ни помощ. Ако имате уебсайт и не сте наясно какво да правите, свържете се с нас и с радост ще Ви помогнем.

Трябва да се вземат предвид много различни фактори, преди да се премине към обновяване. Правенето на резервно копие на уебсайта (backup) преди всяко обновяване е задължително. Така минимизирате риска от грешки и последващи неприятности.

Като цяло, проектът трябва да се разгледа в дълбочина, преди да се вземе решение за това, да се обнови ли или не. Трябва да се вземат предвид различни фактори, пренебрегването на които носи сериозни рискове за Вашия уебсайт. От друга страна, пропускането на важни ъпдейти може да е също толкова рисковано! Ако се открие пробив в сигурността на някоя версия и не последва ъпдейт, рискувате да сте уязвими на недоброжелатели (хакерска атака).

Не се колебайте!

Доверете ни се! Ние ще Ви помогнем и ще поддържаме и обновяваме уебсайта Ви така, че да получите максимален ефект за бизнеса си. Ще се грижим за ъпдейтите на обновяването на уебсайта Ви, приложенията и темите в него. Без пропадания, без грешки, без счупени функционалности! Свържете се с нас, за да ускорим бизнеса Ви със силата на един перфектен, стилен и добре работещ уебсайт.

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем. Можете да ни пишете от формата по-долу, или да разгледате проектите, които сме реализирали скоро и мненията на клиентите ни за нас.

    * Задължителни полета