Как да проверявам служебна поща през АБВ?

Имате много e-mail адреси и проверявате поне една поща през АБВ?

В днешните динамични времена, всеки от нас използва по няколко пощи. Изразходвате ли много време в login/logout процеси, за да успеете да прочете всички писма във всички своите пощенски кутии?

Проверката на много пощи е сериозен проблем за голяма част от представителите на средния и малкия бизнес. Те имат по една поща в АБВ Поща, която е толкова стара и използвана, че не могат да се откажат от нея. Освен това имат няколко служебни със собствен домейн (през WebMail) и тук там някой Gmail, Yahoo или Mail.bg.

Ако и Вие попадате в тази категория, добре дошли в клуба!

Сега ще Ви покажем как лесно, в няколко прости стъпки да добавите всеки един свой e-mail да се чете като поща през АБВ Поща.

С услугата Имейл мениджър АБВ Поща можете да управлявате други Ваши имейл адреси, включително и регистрирани на АБВ Поща, без да губите досегашните си контакти и кореспонденция. Услугата Ви предоставя възможността да добавите други Ваши имейл адреси, от които писмата ще се изтеглят автоматично във Вашата АБВ Поща.

За да добавите други имейл адреси, е необходимо да кликнете върху менюто за Настройки, което се намира в горния десен ъгъл на Вашата поща, и да изберете от падащото меню Настройки. След това от менюто вляво изберете Дргуги имейл адресиИмейл мениджър и натиснете бутона Добави адрес.

В новоотворилия се прозорец трябва да попълните коректно необходимите данни, както е показано на снимката по-долу:

Как да проверявам служебна поща през АБВ?

  1. В полето Имейл адрес въведете пълния адрес на Вашия имейл, който желаете да добавите в АБВ поща. Важно е да попълните и частта след @ (името на домейна).
  2. В следващото поле Потребителско име въведете отново въведете пълния адрес на Вашия имейл, който желаете да добавите в АБВ поща. Отново е важно е да попълните и частта след @ (името на домейна).
  3. Въведете и потвърдете паролата на имейл адреса, който искате да добавите.
  4. В полето Хост попълнете името на уебсайта Ви, като пред него закачете mail. Например, mail.moiatsait.com, mail.abi-webdesign.com и др.
  5. В полето Порт напишете цифрата 995.
  6. От падащото меню трябва да изберете желана от Вас папка, където да изтеглите и да съхранявате Вашата кореспонденция. Ако нямате такава, влезте през Входаща кутия > Добави папка, за да създадете нова.
  7. Натиснете на отметките Използвай защитена връзка (SSL) и Добави този имейл и към адресите за изпращане.

* Забележка: Показаните настройки са валидни за наши клиенти. Ако не сте наш клиент, възможно е да има разлики в някои от тях. В такъв случай, можете да се свържете с нас, за да Ви помогнем и консултираме.


Когато сте готови с ръчното въвеждане на настройките, натиснете бутона Запиши. Ще получите писмо за потвърждение на пощата, която добавяте в АБВ Поща. Отворете го и го потвърдете.

От секцията за управление в АБВ Поща имате възможност да следите кога е била последната проверка на добавения от Вас адрес, дали тя е минала успешно, като подробна информация ще можете да видите в История. Също така там можете да редактирате вече добавен адрес, както и да изтривате адреси.

След като добавите имейл адрес, писмата автоматично ще се изтеглят във Вашата АБВ Поща. При писане на ново писмо, ще можете да избирате от чие име да излезе писмото.

Този процес можете да повторите произволен брой пъти. Можете да настроите повече от една поща, която искате да проверявате поща през АБВ.

За всякакви въпроси по използването на Вашия e-mail през GmailWebMail, АБВ Поща или друго приложение, можете да се свържете с екипа ни. Ще се радваме да Ви помогнем.