Цветни кодове

Защо трябва да работим с цветни кодове?

Ежедневно обсъждаме въпроси като дизайна и цветовете на уебсайта Ви с Вас, нашите клиенти. Стигаме до момент, в който трябва да ни опишете желан от Вас цвят, за да го възпроизведем. Няма значение дали е по e-mail, в телефонен разговор или дори на лична среща, цветове се описват трудно!

Нюансите са трудни за дефиниране и техните означения са крайно субективни. За Вас жабешко зелено е едно, но за всеки един човек от екипа ни е съвсем различно. Същото важи и за описания като по-огнено, по-пастелно, вадещо очите, не толкова наситено и др.

Тези описания не дават точна количествена оценка, за да могат хората от екипа ни да реагират 100% по начина, който очаквате.

Затова Ви препоръчваме да използвате онлайн инструмент, който ще Ви покаже кода на желания от Вас цвят. След това просто ни го изпращате и си спестяваме много изнервяща и за двете страни комуникация по избора на точен цват. Има безброй инструменти за генериране на цветове онлайн, ние ще Ви препоръчаме този, който е много добър и лесен за работа едновременно.

Инструментът, който Ви препоръчваме за цветни кодове, можете да намерите тук:

Цветни кодове

След като изберете цват от менюто горе в ляво, натиснете бутона „Get Info“. С негова помощ ще визуализирате всички цветни кодове, които дефинират този цвят – шестнадесетичен RGB, десетичен RGB, CMYK и други.

Изпратете ни линка на връзката (например: http://www.color-hex.com/color/8a0185) или кода на цвета, (например: #8a0185). По този начин няма как да се разберем погрешно!

Използваният от нас цвят с помощта на цветните кодове, ще е точно този, който искате да бъде!

Вече сигурни ли сте, че избраният от Вас цвят ще бъде разбран от нас? Без интерпретации, без разлика в нюансите и наситеността! Ако все още не сте, или просто имате въпроси от друго естество, свържете се с нас за повече информация. Ще Ви помогнем за по-доброто онлайн представяне на бизнеса Ви.