Изчистване на кеша в браузъра

Когато Ви се наложи изчистване на кеша в браузъра

Кеш в уеб браузъра се нарича съвкуността от фрагментите съхранена информация от сайтовете, които са били зареждани от Вас. Това са изображения, скриптове, страници, анимации и други. При следващо зареждане на същите сайтове, тази кеширана информация се използва и зарежда, вместо да се изтегля наново от сървъра. По този начин сайтовете се зареждат по-бързо.

Понякога при редактиране на информацията в даден сайт е необходимо да се изчисти локално кешираната информация в браузъра, за да се визуализира промяната на сайта. Кешът в браузъра всъщност е копие на оригиналната информация от сайтовете и се съхранява локално на Вашето устройство. Изчиствайки кеша в браузъра, Вие правите промяната само във Вашето устройство! Информацията на сървъра не се повлява по никакъв начин от това изчистване.

Вие просто изтривате локалното копие на информацията. Това се различава от изтриването на DNS кеша, при който, отново локално се съхраняват IP адресите на домейните, които са зареждани

Изчистване на кеша за различните браузъри.

При различните браузъри изчистването на кешираната информация става по различен начин. Тук ще разгледаме най-масовите към момента браузъри. Ще Ви покажем как да извършите дейстивето с комбинация от клавиши или достигайки през менюто до правилната настройка.

Google Chrome

 • Изчистване на кеша с клавишна комбинация: Ctrl + Shift + Delete.
 • Същото действие през меню: Главно меню (три вертикални точки горе в дясно) > More tools > Clear Browsing data…

Mozilla Firefox

 • Изчистване на кеша с клавишна комбинация: Ctrl + Shift + Delete.
 • Същото действие през меню: Главно меню (три чертички горе в дясно) > Options > Privacy & Security (Лични данни) > Раздел “Cookies and Site Data” > Clear Data… > Clear Browsing data…

Microsoft Edge / Internet Explorer

 • Изчистване на кеш с клавишна комбинация: Ctrl + Shift + Delete.
 • Същото действие през меню: Главно меню (три вертикални точки горе в дясно) > Settings > Clear browsing data

Safari

 • Изчистване на кеша с клавишна комбинация: CMD + ALT + E.
 • Същото действие през меню: Главно меню > Develop > Empty Caches. Ако нямате меню Develop, можете да го включите през Главно меню > Safari > Preferences… > Advanced > Show Develop menu in menu bar

Opera

 • Изчистване на кеша с клавишна комбинация: Ctrl + Shift + Delete.
 • Същото действие през меню: Opera menu > Settings > Data and Security > Delete Browser data

С тази информация, сами ще се справите с изистването на кеша. Ако след това сайтът Ви се визуализира с проблем, значи проблемът е действителен, а не предизвикан от кеша. Но и тогава не се притеснявайте, свържете се с нас и винаги можем да открием разрешение на проблема Ви след подробен анализ на ситуацията!

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем. Можете да ни пишете от формата по-долу, или да разгледате проектите, които сме реализирали скоро и мненията на клиентите ни за нас.

 

  * Задължителни полета