Три начина за проверка на IP адрес

Понякога е критично важно да знаете от кой IP адрес работите!

Внимание! Тази статия е за това, как да видите своят собствен IP адрес. Ако искате да проследите чужда IP адрес, можете да го направите от статията Проследяване на чужд IP адрес.

Независимо дали сте изпратили важен e-mail, променили нещо в блога си или просто постнали някоя снимка във Facebook, често се налага да видите IP адреса си. В практиката възникват всевъзможни казуси, при които трябва да се идентифицира даден IP адрес, за да се реши технически проблем, проследи промяна и др.

Вие, нашите клиенти постоянно ни питате как да го направите. Затова, тук ще публикуваме трите най-често използвани начини от нас. Разбира се, начините за проверка на IP са безброй много, но на Ваs би трябвало тези три да са повече от достатъчно 🙂

Начин 1: Проверка на IP адрес в нашия уебсайт

Знаете, че се стремим да сме винаги максимално полезни. Затова разработихме модул, който да показва Вашия IP адрес. Заредете го от тук и ще извършите желаната проверка на IP адрес за секунди (части от секундата, ако трябва да сме точни).

 

Начин 2: Проверка на IP адрес в Google

Google знае всичко! Няма как той да не е усведомен за Вашият IP адрес. Затова, ако искате да го разберете, просто изпишете „see my ip“ в полето за търсене, както е показано тук. В най-горната част на прозореца ще видите Вашия реален IP адрес в момента.

 

Начин 3: Проверка на IP адрес с WhatisMyIP.com

WhatisMyIP.com е уебсайт, който предлага услугата за проверка на IP адрес онлайн. Заредете го и ще видите Вашия IP адрес.

 

Какво всъщност представлява IP адресът?

IP адресът е уникален цифров адрес, много наподобяващ телефонен номер, който се използва от цифровите устройства. Той им позволява се свързват едни с други, когато изпращат информация през Интернет или локална мрежа, използвайки Интернет протокол (IP). Устройствата могат да са телефони, таблети, компютри. Могат да са и други такива с Интернет свързаност, например автомобили, умни телевизори и др. IP адресът позволява на устройствата, които изпращат информацията, да знаят къде да я изпращат. На тези, които получават информацията позволява да знаят, че тя идва от желаното местоназначение.

Да вземем за пример IP адреса 185.45.66.219. Получаването на тези числа от домейн адреси, написани в една по-разбираема за човека форма, като например www.abi-webdesign.com, се извършва от Система за имена на домейни (DNS). Този процес е известен като преобразуване на имената на домейн имена към IP адрес.

Как да изберете правилното домейн име за Вашия уебсайт, можете да разгледате в тази статия. На разположение сме, ако имате нужда от помощ при избора на име. Това е много отговорен процес, който не бива да пренебрегвате!

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем. Можете да ни пишете от какво имате нужда от формата по-долу, или да разгледате проектите, които сме реализирали скоро и мненията на клиентите ни за нас.

 

    * Задължителни полета


    * В тази статия се разглежда проверка на IP адрес на крайното устройство, което зарежда уебсайта. За да разберете как да проверите адреса на уебсайта си, свържете се с нас.