Вашият IP адрес e:

 

 


 

Какво всъщност представлява IP адресът?

IP адресът е уникален цифров адрес, много наподобяващ телефонен номер, който се използва от цифровите устройства. Той им позволява се свързват едни с други, когато изпращат информация през Интернет или локална мрежа, използвайки Интернет протокол (IP). Устройствата могат да са телефони, таблети, компютри. Могат да са и други такива с Интернет свързаност, например автомобили, умни телевизори и др. IP адресът позволява на устройствата, които изпращат информацията, да знаят къде да я изпращат. На тези, които получават информацията позволява да знаят, че тя идва от желаното местоназначение.

Да вземем за пример IP адреса 185.45.66.219. Получаването на тези числа от домейн адреси, написани в една по-разбираема за човека форма, като например www.abi-webdesign.com, се извършва от Система за имена на домейни (DNS). Този процес е известен като преобразуване на имената на домейн имена към IP адрес.

Как да изберете правилното домейн име за Вашия уебсайт, можете да разгледате в тази статия. На разположение сме, ако имате нужда от помощ при избора на име. Това е много отговорен процес, който не бива да пренебрегвате!

Ако имате въпроси, ще се радваме да Ви помогнем. Можете да ни пишете от формата по-долу, или да разгледате проектите, които сме реализирали скоро и мненията на клиентите ни за нас.

 

    * Задължителни полета